Diatermi

Diatermi (genom värme)

Epidermi hårborttagning stockholm ansikteDiatermi är ett samlingsnamn för nålepilering , bränning av blodkärl (teleangiektasier), och bränning av fibrom.

Nålepilering är en effektiv och väl beprövad metod för hårreducering .  I de flesta fall blir hårborttagningen permanent.

Hårborttagning med nålepilering kan utföras på de flesta områden på kroppen t ex ansikte, bröst, mage, bikinilinje, ben m.fl.  både stora och små områden.

Hårborttagning med diatermi  går ut på att man för ner en nål i hårfollickeln och bränner på de blodkärl som försörjer hårsäcken med näring. Blodkärlen koagulerar då och strået lossnar.

Nålepileringen  upprepas när hårstrået vuxit ut igen och efter tillräckligt många upprepningar har man förstört håranlaget.

Den totala behandlingstiden beror på hur hårväxten ser ut och hur den behandlats tidigare.

Jag har arbetat med diatermi i drygt 30 år och behandlat alla typer av hårväxt.

Hårborttagning i Stockholm

Jag erbjuder alltid en kostnadsfri rådgivning då vi går igenom hur det går till och du får ett tids- och kosnadsförslag.

Du bokar rådgivning på elisabethengstrom.bokadirekt.se

Hur fungerar hårborttagning med Diatermi?

Nålen som används vid hårborttagning via diatermi är  en steril engångsnål. Nålen förs ner i hårkanalen  och när den nått blodkärlen som sitter där sker en snabb bränning, varvid blodkärlen koagulerar och hårstrået lossnar. Det som händer rent tekniskt är att värmen stryper näringstillförseln till hårsäcken och förstör själva håranlaget. Hårstrået behöver dock vara i den “växande fasen” (anagen fas) för att behandlingen skall vara effektiv.

Eftersom alla hårstrån aldrig kommer att vara i samma fas samtidigt, behöver man upprepa behandlingen många gånger för att få bort hårstråna permanent. Varje behandling gör att hårstrået blir tunnare  och växer långsammare. Det betyder att mjuka och fjuniga hårstrån behöver färre behandlingar än grova och tjocka hårstrån.

Biverkningar av hårborttagning med diatermi

Diatermi kan ge tillfällig rodnad och svullnad samt små sårskorpor ifall stråna är grova och blod kommer upp ur botten av hårsäcken vid behandling.  De försvinner oftast efter ett par dagar.

Ömhet i behandlingsområdet kan förekomma ifall många, grova strån växer tätt tillsammans , men försvinner oftast efter ett par dagar

Pigmentfläckar kan uppstå, ifall man solar för nära inpå efter en behandling. Undvik solen de första tre dagarna efter en diatermibehandling och använd alltid solskyddsfaktor 50 under tiden du går på behandling för att skydda huden optimalt.

Gör det ont att ta bort hår med Diatermi i Stockholm?

Ja, det gör ont!

Smärtupplevelser skiftar mellan olika människor, vissa tycker att diatermi gör ont medan andra mer upplever det som lite obehagligt. Men självklart är det något som känns eftersom man för in en nål  ner i hårsäcken och bränner. Utför man behandlingen på områden som har många nervtrådar, till exempel på överläppen, känns det mer än på andra områden. 

Alternativ till diatermi är ELEKTROLYS och BLENDMETODEN.

Vid diatermi alstras värme genom en växelströms-apparat.

Vid elektrolys används likström som framkallar en kemisk reaktion i hårsäcken; hydrolys; positiva och negativa joner delar på sig och lut bildas. Vid Blendmetoden blandas båda teknikerna och man får ut det bästa av båda.

Både elektrolys och blend-metoden är mycket mer tidskrävande än diatermi, men ibland mer effektiva.

Används ofta på strån som är ”envisa” och med böjda hårsäckar.

Metoderna upplevs ofta som mindre smärtsamma än diatermi.

Vill du pröva dessa  bokar du epilering som vanligt men talar om när du kommer att du vill ha någon av dessa metoder.

Se mina priser på epilering.

Läs mer om Diatermi på 1177:s hemsida.