Producerat av Xponent.se

Diatermi

Diatermi (nålepilering)

hårborttagning Stockholm

Epidermi hårborttagning stockholm ansikteNålepilering är en effektiv metod för bland annat hårborttagning i Stockholm. Det är också den enda metoden som tar bort hår permanent. Metoden går ut på att utsätta hårsäckarna för värme så att de inte kan producera hår längre. 

Diatermi är en klassisk och väl beprövad metod som passar bäst för mindre områden på kroppen. Hårborttagning med diatermi görs genom att man sticker in en nål i varje hårsäck, det tar med andra ord längre tid ju större område som ska behandlas. Jag har lång erfarenhet av diatermi och utför det på alla hårtyper. Jag kan även hjälpa dig som vill behandla större områden, vi delar då upp behandlingen på flera tillfällen. Ofta behövs det också upprepade behandlingar för varje hårstrå för att helt ta död på hårsäcken. 

Är du osäker på vad just du behöver erbjuder jag gratis rådgivning under 15 minuter. Boka en tid så hjälper jag dig att hitta rätt metod för hårborttagning.

Hur fungerar hårborttagning med Diatermi?

Nålen som används vid hårborttagning via diatermi är strömförande. Nålen förs ner i hårkanalen och en liten urladdning av energi frigörs när nålen har nått hårsäcken, då sker en förbränning så att håret lossnar. Det som händer rent tekniskt är att värmen stryper näringstillförseln till hårsäcken och gör att det inte kan växa ut något nytt hår. Hårstrået behöver dock vara i den “växande fasen” (anagen fas) för att helt elimineras.

Eftersom alla hårstrån aldrig kommer att vara i samma fas samtidigt, behöver man upprepa behandlingen flera gånger för att få bort hårstråna permanent. Varje behandling gör att hårstrået blir tunnare och ljusare. Det betyder att mjuka och fjuniga hårstrån behöver färre behandlingar än grova och tjocka hårstrån.

Hårets faser

Totalt har vi människor cirka fem miljoner hårstrån på kroppen. Håret växer ungefär femton centimeter per år, och har tre olika faser, beroende på hårtyp är faserna olika långa. Hår som har lång växtperiod, till exempel huvudhår och skägg, blir längre än andra hår. Livscykeln hos ett hårstrå kan störas, vilket gör att man tappar det innan tillväxtfasen är slut. Anledningar till att störningar i tillväxtfasen kan vara:

  • Fysisk stress, långvarig hög feber, kirurgiska ingrepp, blödningar m.m.
  • Hormonell obalans
  • Årstidernas skiftningar

Biverkningar av hårborttagning med diatermi

Diatermi kan ge tillfälliga biverkningar och i undantagsfall, när behandlingen utförs av någon som inte behärskar den fullt ut, även lite mer bestående. Vanliga biverkningar är tillfälliga pigmentförändringar. Förändringarna brukar gå tillbaka efter ett litet tag, men man ska se till att inte utsätta huden för direkt solljus dagarna efter behandlingar.

Gör det ont att ta bort hår med Diatermi i Stockholm?

Smärtupplevelser skiftar mellan olika människor, vissa tycker att diatermi gör ont medan andra mer upplever det som lite obehagligt. Men självklart är det något som känns eftersom man för in en nål genom huden och ner i hårsäcken. Utför man behandlingen på områden som har många nervtrådar, till exempel på överläppen, känns det mer än på andra områden. Jag brukar råda mina patienter till att använda bedövningssalva på områdena som ska behandlas. 

Se mina priser på epilering.

Läs mer om Diatermi på 1177:s hemsida.